ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

Dia d'INTERNET


Missatge del Sr. Ban Ki-moon, Secretari General de les Nacions Unides

Protegir a la infància en el ciberespai

El Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació commemora la fundació de la Unió Internacional de Telecomunicacions, el dia 17 de maig de 1865, i ens recorda el paper d'aquesta última en la labor de connectar al món.


Al llarg dels dos últims decennis, Internet s'ha transformat en un recurs global sense precedents, que abarca els mons del coneixement i de la diversió.

Amb més de 600 mil.lions d'usuaris a Àsia, 130 mil.lions a Amèrica Llatina i el Carib, i 50 milions a Àfrica, s'ha convertit en un mitjà de comunicació en constant expansió.

Davant aquests enormes avanços, la protecció dels sistemes i infraestructures essencials d'Internet enfront dels atacs dels ciberdelincuentes ha adquirit gran importància.

El lema de la celebració d'enguany és:
"Protegir a la infància en el ciberespai".

Els xiquets i els joves figuren entre els usuaris més prolífics d'Internet i dels aparells mòbils. AL navegar pel ciberespai a la recerca d'informació i diversió i per crear les seues xarxes socials, també resulten ser els més exposats a l'explotació.

Sense la deguda protecció, les seues valuoses vides corren greus riscos en el pervers món dels ciberdelincuentes i els pedófils, que sempre estan a la recerca de preses fàcils.

En la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets del Xiquet es reconeix el dret a l'educació i a l'accés a la informació, així com el dret a participar en jocs i activitats recreatives. La Convenció també estableix la protecció de la infància enfront de qualsevol tipus d'explotació i d'inducció a implicar-se en activitats il·legals.

Ens incumbeix el deure vetlar per l'estricta aplicació de les disposicions de la Convenció, de manera que els xiquets puguen accedir de manera segura a Internet i altres recursos en línia, sense por de ser víctimes de delinqüents sense escrúpols.

El món virtual ofereix excitants possibilitats per a educar a la infància i ajudar als xiquets a convertir-se en éssers adults creatius i productius. Però hem d'estar atents als perills que podrien deixar cicatrius indelebles en les seues vides. Instem als responsables polítics i als dirigents de la indústria a trobar la manera d'assolir que el món virtual, en la seua ràpida evolució, siga un lloc segur per a tots.

Ban Ki-moon Secretari General de les Nacions Unides

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

El comentari serà publicat després de passar els filtres anti-spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Blog Archive

Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars