ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

ANALFABETISME DIGITAL


En la societat actual, la societat de la informació (SI), l'ús de les *TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) ja està generalitzat en totes les activitats humanes. Açò ens ha dut a interioritzar (o començar a fer-lo) noves formes d'entendre el món, noves formes de comunicar-nos, noves formes d'aprendre i la implantació de nous valors i normes de comportament.

La informació és cada vegada més audiovisual, s'emmagatzema i es transporta en format digital i amb ajuda dels ordinadors, que ja no són un element estrany per a ningú.

La SI també s'ha donat a cridar Societat del Coneixement (*SC), però l'excés d'informació no construeix el coneixement per si mateix, i ací és on el nostre paper d'educadors i educadores es converteix en crucial. 


Els mestres junt amb els pares i mares, hem d'aconseguir que els xiquets i xiquetes d'ara, futurs ciutadans i ciutadanes, coneguen i sàpiguen administrar adequadament tota eixa quantitat d'informació que les TICs posen cada vegada més al seu abast.


Un futur ciutadà o ciutadana desconeixedor d'aquest món, serà un analfabet funcional del segle XXI.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

El comentari serà publicat després de passar els filtres anti-spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Blog Archive

Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars