ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

Aniversari de Pipi


Google ens recorda hui, que Pipi fa 65 anys!



Un mític personatge de les sèries infantils de la dècada dels 70: *Pipi Lamstrung, més coneguda com *Pipi  Calzaslargas.

L'origen d'aquest personatge és remonta al creat per l'escriptora sueca *Astrid Lindgren. Està dotada d'una gran força i, reflectint l'extraordinari amor de l'autora *Astrid Lindgren pels animals, posseeix un cavall a pigues anomenat "Xicotet oncle"  i un mico  anomenat "Senyor Nilsson".

*Pipi és òrfena de mare, i el seu pare és un pirata rei dels congolesos, a més viu en la seua casa anomenada Vila Kunterbunt, acompanyada únicament de les seues mascotes. 
És característic el seu cabell roig, pentinat en dues trenes alçades cap amunt. És una xiqueta imaginativa i rebel, sense cap convencionalisme: sol cuinar crepes sobre el sòl, caminar cap  arrere, dormir amb els seus peus sobre el coixí; porta un vestit cosit, unes sabates que li vénen grans, i calça unes mitges per damunt dels genolls, d'on li ve el seu nom.
Encara que té només nou anys, és la xiqueta més forta del món, fins i tot més que qualsevol home, ja que pot alçar al seu cavall amb una sola mà. També pot fer la neteja a gran velocitat. 
Té dos amics, Tommy i Annika, que li acompanyen en les seues aventures.


Sèrie animada
En la dècada de 1970 es va crear una sèrie sueca de televisió basada en les històries dels llibres de *Pippi. Aquesta sèrie va ser en determinat moment reeditada a Estats Units, on el personatge és anomenat *Pippi *Longstocking, i amb aqueix nom ha sigut transmesa en alguns països de parla hispana.


El que ens pot transmetre el personatge
Apostar per sèries com *Pipi *Calzaslargas és recomanable per a instruir als més joves en valors humanistes com l'amistat, el respecte i l'alegria de viure. L'educació comença en la llar mitjançant l'exemple dels pares i la formació també continua en el col·legi. No obstant açò, el cinema o la televisió també pot ser un mitjà formatiu i educatiu amb el qual a més pot gaudir-se.
Font: Fundació Nins Blog

1 comentarios:

Rosana diumenge, de novembre 28, 2010  

Quins records,m'encantava Pipi!!!

Publica un comentari a l'entrada

El comentari serà publicat després de passar els filtres anti-spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Blog Archive

Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars