ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

Public School 22


Escriu  “chorus” (cor) en el cercador deYoutube
Entre els primers resultats apareix el cor del col·legi públic PS22 de Staten Island, Nova York, cantant Just Danse, de Lady Gaga. 

En comptes d'estar parats i quiets cantant melodies clàssiques, aquests xiquets de cinquè de Primària interpreten èxits del pop i els transformen en mega hits. 
Resultat: 22 milions de visites en el seu canal de videos, el premi a Millor Artista en els Webby Awards 2010, actuacions per a la família Obama i un repertori de fans que van des del molt seguit bloguer Pérez Hilton fins a Oprah Winfrey i Tori Amos. 
L'artífex del miracle: un mestre de música anomenat Gregg Breinberg, que usa dreadlocks, qui va introduir la música popular al col·legi el 2.000 i, que des de 2006, puja a internet tot el que fan els seus xics.

 Tot va començar l'any 2.000 quan en l'escola pública 22, (Public School 22) un cor compost per 60 xiquets d'entre 9 i 13 anys, de totes les  races i classes socials van comencar a dues vegades per setmana en l'horari escolar a practicar adaptacions de clàssics i moderns del pop i del soul. 
Tots els arranjaments són fets pels mateixos xics o pel director del cor, Gregg Breinberg, més conegut com Mr. B pels seus alumnes.

I és que Mr. B, sabia per la seua pròpia experiència el poc motivador que pot resultar un repertori basat en el típic cançoner de sempre, per la qual cosa va decidir arriscar i tractar d'ensenyar-los temes més afins amb els seus propis gustos. 
La resposta sembla haver sigut positiva, ja que ha aconseguit fer-los cantar composicions de The Doors, Keane, Madonna,  i fins a Lady Gaga entre molts uns altres.

A l'any 2006, Breinberg va començar a pujar al seu blog, les classes i des de llavors el cor s'ha convertit en un fenomen d'Internet, ha sigut nomenat en diverses notícies nacionals i en les xarxes de música després que els seus vídeos van guanyar atenció internacional en YouTube. 
En 2009 el New York Magazine els va anomenar "el cor més conegut d'escola elemental en el planeta". A partir del 2 d'agost de 2010, els videos del cor han sigut vists més de 21 milions de vegades, pel qual van rebre el premi Webby Award.
I ara els han convidat a actuar a la gala dels Òscars.





0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

El comentari serà publicat després de passar els filtres anti-spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars