ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

Amics


Hi havia una vegada un xiquet que tenia molt mal geni.

El seu pare li va regalar una caixa de claus i li va dir que cada vegada que perdera el control,  havia de clavar un clau en la part posterior de la porta.

El primer dia el xiquet havia clavat 37 claus en la porta.

Durant les setmanes següents, com estava aprenent a controlar la seua ràbia, la quantitat de claus va començar a disminuir diàriament.

Va descobrir que eres més fàcil controlar el seu temperament, que clavar els claus en la porta.

Finalment va arribar el dia en què el xiquet  va controlar el seu caracter.  Va anar i li va explicar al seu pare com li havia anat la seua proposta.  

El seu pare li va suggerir que per cada dia que poguera controlar-se,  arrancara un clau dels que havia clavat a la porta.

Els dies van transcórrer i el xiquet finalment li va poder comunicar al seu pare que havia llevat tots els claus de la porta.

El pare va agafar al seu fill de la mà i el va portar fins a la porta. 
Una vegada allí li va dir: “Has actuat molt bé, fill  meu, però mira, observa els clots en la porta.  Eixa porta mai tornarà a ser la mateixa.  Quan dius coses amb ràbia, eixes paraules deixen en les persones en qui tractes, una cicatriu igual de fonda com els forats dels claus que has arrancat.
Li pots clavar un ganivet a un home i després traure-li'l.  Però,..... no importa quantes vegades li demanes perdó, la ferida sempre seguirà ahí.
Una ferida verbal és tan nociva com una física.  Recorda que els amics són joies molt escasses, et fan riure  i enfadar-te perquè t'estimen,  et presten atenció, comparteixen amb tu paraules d'estima i sempre volen obrir-nos el seu cor".

Aquesta és la Setmana Internacional de l'Amistat.

Demostra'ls  als teus amics quant els aprecies:
  • Fes-te el propòsit de no tindre que clavar més claus mai. 
  • Aprén a controlar-te.
  • Sigues amable.
  • Parla sempre amb educació i no utilitzes la desqualificació, ni els insults.
  • Aprén a descobrir que quan un amic et diu alguna cosa que et fa enfadar, segurament serà per fer-te obrir els ulls en alguna cosa en la que no actues bé.
No claves més claus en la teua porta! 




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

El comentari serà publicat després de passar els filtres anti-spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars