ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

Nova plantilla NADALENCA


Ja ha arribat la SORPRESA!
Es tractava de canviar temporalment la plantilla, per una més adequada per a les dades que venen.

Què us pareix el canvi?

ANALFABETISME DIGITAL


En la societat actual, la societat de la informació (SI), l'ús de les *TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) ja està generalitzat en totes les activitats humanes. Açò ens ha dut a interioritzar (o començar a fer-lo) noves formes d'entendre el món, noves formes de comunicar-nos, noves formes d'aprendre i la implantació de nous valors i normes de comportament.

La informació és cada vegada més audiovisual, s'emmagatzema i es transporta en format digital i amb ajuda dels ordinadors, que ja no són un element estrany per a ningú.

La SI també s'ha donat a cridar Societat del Coneixement (*SC), però l'excés d'informació no construeix el coneixement per si mateix, i ací és on el nostre paper d'educadors i educadores es converteix en crucial. 


Els mestres junt amb els pares i mares, hem d'aconseguir que els xiquets i xiquetes d'ara, futurs ciutadans i ciutadanes, coneguen i sàpiguen administrar adequadament tota eixa quantitat d'informació que les TICs posen cada vegada més al seu abast.


Un futur ciutadà o ciutadana desconeixedor d'aquest món, serà un analfabet funcional del segle XXI.

Hem arribat a 2.000


A la part dreta del blog, veureu sempre  un  gatchet de color verd, que el que fa és comptar quantes persones entren al blog.

És un programeta que el que fa és fixar-se en la IP de l'ordinador que entra al blog. Amb  ella situa geogràficament al visitant, i al mateix temps va comptant els visitants diaris que passen per ací.
Si una mateixa IP (nº de l'ordinador) entra 8 o 9 vegades diferents en un mateix dia, el programa només el comptabilitza una vegada, ja que és la mateixa IP i ja l'ha comptat.

Donc així és com funciona el comptador, i així és com sabem que ja hem arribat a les 2.000 visites.  Que sabent com funciona, són moltes més. 
Però ens han visitat des de  2.000 ordinadors diferents.!

Moltes gràcies a tots els que ens visiteu, i.....esperem que continueu venint! 

Assajant....

Els xiquets i xiquetes de segon curs, començen a assajar l'obra de teatre del dia 18 de desembre.SORPRESAEl dia 1 de desembre tindrem una sorpresa ací en el blog.
Què serà?

Aprendre MECANOGRAFIA

Gràcies al blog de  "Malina"  hem trobat un programeta totalment gratuït que pot aprofitar per entretindre eixes estones que no sabem que poden fer els nostres fills.

Amb aquest programa es divertiran i a més a més aprendran a escriure bé a màquina.

S'instal.la molt fàcilment.

1.- Has de punxar on diu Malina per entrar en el seu blog, o en la màquina d'escriure, i aniràs més ràpid.

2.- Busca una fletxa i clica damunt

3.- S'obrira un arxiu. Dona-li permís per instal.lar-se.

4.- Vas on te l'has guardat i li fas doble clic damunt d'ell.

5.- S'iniciarà ell sól, i ja el tens a punt.

 "RAPIDTYPING v2.8.5 (MULTILENGUAJE) - MECANOGRAFÍA PARA LOS PEQUEÑOS DE LA CASA


 rapidtyping


"Programa para que los niños (y los no tan niños) aprendan y mejoren la velocidad y precisión de escritura con el teclado.
Es totalmente gratuito y muy fácil tanto de instalar -prácticamente automático- como de utilizar.
Las lecciones que incluye RapidTyping empiezan con combinaciones de teclas (ddff, kkjj y similares), después con sílabas, más tarde se practican las mayúsculas/minúsculas, en cuarto lugar se escriben palabras (en inglés, pero no es impedimento), casi al final le toca el turno a los dígitos y símbolos menos habituales, y, finalmente, un texto de autores conocidos como Julio Verne.
Además, RapidTyping te deja crear tus propias lecciones, con lo que podrás añadir cualquier texto para que tu hijo, o tú, lo practiquéis.
Lo más importante, RapidTyping resulta muy útil y práctico para su objetivo y, si no fuese por su apariencia infantil, no notaríamos diferencia con otros programas de mecanografía orientados a adultos, así que si no eres un niño, pruébalo también, merece la pena."

A divertir-se!


Try JibJab Sendables® eCards today!

PORTÀTILS A LES AULES


NOTA DE PREMSA

COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS D'INFORMÀTICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA DAVANT L'ANUNCI DEL GOVERN DE DOTAR DE PORTÀTILS ALS ALUMNES DE 5é DE PRIMÀRIA

L'Associació de Professors d'Informàtica de la Comunitat Valenciana (*APICV), que representa als docents d'aquesta especialitat, després de l'anunci del President del Govern en el passat debat de l'Estat de la Nació i les informacions posteriors aparegudes referent a això vol expressar el següent:
· 1  -Considerem positiu tot esforç que, des de les diverses Administracions Públiques, permeta millorar el nostre Sistema Educatiu en l'ús i coneixement de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (Informàtica).

· 2  -Aquesta potenciació ha de comportar l'ús de tecnologia i llicències de Programari Lliure, una participació major del coneixement i permeten un I+D de codi obert. Açò ens permetrà millorar i crear aplicacions lliures per al Sistema Educatiu sense dependre de tecnologies foranes i de polítiques empresarials allunyades del nostre entorn. Per això apostem per l'ús del Programari Lliure en el sector públic.


· 3  -Diverses Comunitats Autònomes ja disposen de l'ús d'aquest programari en l'àmbit educatiu amb bons resultats.

Entre elles podem esmentar: *Linex (Extremadura), *Guadalinex (Andalusia), *LliureX (C. Valenciana), *Max (Madrid), *Molinux (Castella-la Manxa), entre unes altres. L'Administració ja ha realitzat fortes inversions en el desenvolupament de programari lliure i es podria rendibilitzar el seu ús en els nous equips.

· 4  -Si la proposta original del Ministeri d'Educació segueix avant, cada *mini-portàtil incrementarà el seu cost amb els següents conceptes:
o Llicència de Sistema Operatiu Windows (uns 50
Euros)
o Llicència de Paquet *Ofimátic ( mínim 50
Euros)
o Antivirus ( 25
Euros)
o I, òbviament, es requerirà altra sèrie de programari educatiu i funcional per a obtenir un aprofitament suficient del *mini-portàtil.

· 5  - Si parlem de més de 400.000 alumnes de 5é de primària, i a un cost de programari mínim superior als 125 Euros, el resultat és molt superior als 50.000.000
Euros

· 5  -Aquest esforç econòmic podria servir per a pal·liar el dèficit de recursos en el Sistema Educatiu Espanyol i no per a omplir les arques d'empreses *monopolistes com Microsoft. És fonamental invertir en la Formació Permanent del Professorat en l'àmbit de les *TICs, en el desenvolupament de Recursos Didàctics i a millorar la qualitat en l'ensenyament perquè, informes com el TREPITJA, no seguisquen mostrant les nostres deficiències pel que fa a la resta de països del nostre entorn.


· 6  -No tenen els responsables del Ministeri excusa alguna per a no enviar els equips amb programari lliure, l'eficiència del qual ja ha estat provada en diverses comunitats i en multitud de països i no generar una despesa addicional excessiva i innecessària.

· 7  -En dies passats, responsables socialistes, davant l'al·luvió de crítiques dels diversos sectors educatius i informàtics, han dit que les màquines vindran amb un sistema dual; és a dir, amb Windows i Linux. 

Açò no disminueix la despesa, ja que independentment que duguen Windows en exclusiva o compartit, la despesa serà el mateix o superior.

· 8  -Addicionalment volem mostrar la nostra preocupació perquè els continguts que el Ministeri d'Educació adquirisca o genere per a distribuir a la Comunitat Educativa no hàgen de dependre, exclusivament, del sector Editorial, sinó ser política d'Estat. Les llicències han de ser lliures i que no existisca cap sistema de gestió de drets digitals (*DRM) sobre els continguts i el seu ús en l'àmbit educatiu.

· 9 -Recordem als responsables de la Política Educativa Estatal que durant el desenvolupament de l'última Llei Orgànica Educativa (LOE), la informàtica només apareix, a nivell estatal, com optativa troncal en 4t. de l'ESO i de modalitat en un dels cursos del Batxillerat. Dotar a l'alumnat de *mini-portàtils sense donar-li a l'assignatura la càrrega lectiva necessària perquè els alumnes adquirisquen els coneixements adequats, és un error. A la  Comunitat d'Andalusia i la Comunitat Valenciana que han posat el seu òbol; però només en aquesta última l'assignatura d'Informàtica és d'oferta obligatòria en tots els cursos d'ESO i en els dos de Batxillerat i amb professorat de l'Especialitat d'Informàtica en la totalitat de Centres de Secundària i Batxillerat.


 Jose Ramón Cerdeira
President de la *APICV
Associació de Professors d'Informàtica de la Comunitat Valenciana 

Repassem per al control

Aquest post està ja publicat, però el torne a penjar per demanda dels alumnes de les classes que no l'han trobat. 

Aquest curs ja estem en segon de primària. 
Entre els nostres objectius està, i com a molt important, el aconseguir unes poques, però clares, nocions d' ortografia.
El darrer curs ja s'iniciàrem amb l'ús de la l', amb la formació de plurals, ús de les majúscules........
Ara després del primer control de valencià del curs, volem incidir en aquests aspectes. 

La majors part dels alumnes de les nostres classes ja estan aconseguint-ho, però cal reforçar-ho per tal d'afianançar-ho i interioritzar-ho completament.

A més a més dels exercicis dels llibres o de les llibretes hi han altres formes de repassar, potser més lúdiques, per als xiquets i xiquetes.
Cliqueu damunt i comenceu a "jugar".http://www.xtec.es/aulanet/ud/catala/ortografia/ortografia.html(Als pares i mares)... Aquest programa incorpora informació teòrica de cada norma ortogràfica.

Preparant el NADAL 2n. curs.

Preparant el NADAL 2n. curs. 

Estem preparant una obra de teatre per al dia 18 de desembre.  És una  representació que utilitza la tècnica de la llum negra. Per la qual cosa és molt important la  indumentària dels actors-xiquets-es.
Han d’anar vestits amb jersei  i pantaló negre.  És poden utilitzar  també: malles, leotardos, xandall negre o blau molt oscur.   No aprofita res que, encara que siga negre porte lletres o algun dibuix d’un altre  color. 
Només val tot negre.
Pot ser deixat, ja que encara que els  vinga un poc gran no es va a notar molt.

   
Damunt del vestuari negre els actors portaran la resta de material que  farem a l’escola. 
Us avisem amb temps per a que aneu  preparant-ho.
                       Esperem la vostra col.laboració.                                             Salva, Rosana i Mª Jesús

Dia universal dels xiquets


El  Dia Universal del Xiquet-a és un dia dedicat a la comprensió entre els xiquets del món i destinat a desenvolupar activitats per a  la promoció del benestar i per donar a coneixer els drets dels xiquets en tot el món.

En 1954, l'Assemblea General de les Nacions Unides recomanà que s'instituïra en tots els païssos un Dia Universal del Xiquet. 

L'ONU  ho celebra el  dia  20 de novembre, en conmemoració a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989.


FIREFOX: 1.000 mil.lions de descàrregues

A finals de la dècada de 1990, pocs podien pensar que un navegador de codi lliure plantaria cara al totpoderós Internet Explorer de Microsoft
Internet Explorer era el guanyador de l'anomenada "guerra dels navegadors",  fins que un grup d'emprenedors i desenvolupadors que no es resignaven a navegar sí o sí amb el programa de Microsoft van engegar la Fundació Mozilla. I aquesta va ser el niu que va permetre el naixement del Firefox.

A base d'un treball de formigueta, pas a pas i sense defallir, Firefox ha anat robant quota de mercat a Explorer. Actualment se situa en el 22% (una mica més elevada a Europa), amb el 65% per a l'Explorer i el 10% restant per a altres opcions. També ha fet realitat la idea que hi ha lloc per a més d'un navegador, que no necessàriament el sector ha de ser cosa d'un actor únic amb algunes altres opcions irrellevants (en número d'usuaris), com passa en els sistemes operatius.

Dèiem al principi que el Firefox s'ha descarregat gairebé 1.000 milions de vegades. A la Fundació Mozilla han instal·lat un comptador i conviden els internautes a enviar fotografies on es vegi algun motiu relacionat amb el cercador (samarretes, gorres...) i a publicar els pòsters corporatius que s'han elaborat per a l'ocasió. Més enllà de l'anècdota, celebrem que un buscador que va començar més com una il·lusió que com un projecte empresarial no només s'hagi consolidat, sinó que avui representa la principal ombra per al gegant. I gràcies també a la col·laboració desinteressada de milers d'internautes a tot el món, entre ells aquests

No utilitzeu encara Firefox? 
Ja és hora de el proveu i deixeu de costat el Explorer!
És més ràpid, més segur, té un fum de complements,........ tot són ventatges!
Voleu descarregar-se'l? Clica ací i entraràs en la descàrrega.
 

El test de la llepolia

  Un test, que he trobat en "http://www.nopuedocreer.com", que diuen que aplicat a xiquets de 5 anys permet  coneixer el caràcter que tindrá quan siga major.

         Si supera la tentació, serà una persona tranquila i equilibrada. En cas contrari, segurament tindrà una  personalitat  inquieta, impacient i nerviosa.

Mireu com actúen els xiquets i xiquetes quan els diuen: “Mira esta llepolia, si vols te la pots menjar ara, però si t'esperes un ratet, podràs menjar-te'n dues
Quines cares fan intentant no menjar-se-la!

Actuació de nadal: ROBA


Per a l'actuació del divendres dia 18 de desembre cal anar tots vestits  amb roba i sabates de color negre. De cap a peus.

És molt important respectar aquesta indicació, ja que és condició imprescindible.
Anar de color negre, encara que la roba ens sente un poc gran o menuda. Després (per les característiques de l'obra), no s'apreciarà.

Ho volem comunicar amb temps per a que pugau anar buscant o demanar-la roba a falmiliars o amics.
Per als peus, si no disposem de sabata o esportiva completament negra (o blau molt fosc), també ens serviria, anar amb dos parells de calcetins negres, ja que l'escenari és com si fos parquet, i no està molt gelat.

ITACA

La Conselleria d'educació va iniciar el curs passat una modernització en el seu programa de gestió.

El nou s'anomena ITACA, i entre les seues  novetats incorpora la de l'accés dels pares al programa,  i en concret, a algunes informacions que poden ser del seu interés.

Nosaltres com a professors no podem accedir a eixe apartat.
Com jo tenia curiositat per saber que es podia vore i com, vaig recorrer a uns familiars que són pares, d'alumnes del nostre centre, i.... ací podeu vore el que es trobareu quan accediu

En la primera pantalla accedeixes a l'apartat de "Qualificacions" (les notes). Com encara no estan publicades,  apareix l'espai buit.

Al costat esquerre estan les pestanyes que pots anar clicant per a accedir a altres apartats, com són:

* Avisos
* Faltes
* Calendari   i 
* Subscripcions

Quan vas passejant-te per allí et trobes:  les excursions programades, el professorat, el dia de publicació de les notes, la posibilitat de subscriure't  a  algunes opcions, rebre avisos dels professors,..........

Actuació de Nadal

Ja estem preparant una actuació teatral amb la participació dels alumnes de segon curs.
Fins ara encara no voliem dir res, ja que no depenia exclusivament de nosaltres.

Com ja sabreu la majoria, (i la resta ara ho sabreu), aquest col.legi no té saló d'actes, saló d'usos múltiples, o com vullguen dir-li. 
Però ni el té, ni el tindrà tampoc quan acaben les obres.

És per això que depenem de demanar locals d'actuació fora de l'escola.

Aquest curs hem de donar les gràcies a l'Ajuntament de Benirredrà, que és una població al costat de Gandia, però que des del nostre barri es pot anar a peu.
Allí en un magnífic saló d'actuacions serà on representem la nostra obra.

Serà el divendres 18 de desembre per la vesprada.

Ëstà dirigida a les famílies dels nostres alumnes, encara que l'accés és lliure.


L'obra està, com és de suposar per les dades, ambientada en Nadal.


El blog en NadalEstic pensant que........
A les nostres cases, als llocs de treball, pels carrers, en les botigues, a l'hospital, al col.legi..........  pràcticament tot, tot, canvia quan ve Nadal: Decoració, música nadalenca, etc, etc...


Per què no reflectir-ho també al blog?
Què us pareix?


Jo vaig a continuar pensant que puc fer, però m'agradaria una miqueta d'ajuda. Què com es pot ajudar? Doncs pensant que es podria intentar fer,  s'accepten tot tipus d'idees.
Vinga aneu pensant coses i aneu dient-les!


GRÀCIES!

Tenim les classes per la meitat


Com a resultat d'aquest temps tan boig, amb temperatures més normals de l'estiu que de la tardor,  les nostres aules estan buides.
Van (anem) caiguent poc  a poc. 
Com si fos aquell vell joc de pati de "Pilla, pilla", ens anem passant el refredat, o grip, o allò que siga.
Estem uns quants dies al llit (que és una de les millors medicines) i de nou reviscolem i a la tasca.Als que encara esteu al llit:
VINGA POSEU-VOS BÉ I A  CLASSE!

Per cert:
* De quin tipus és l'oració que està en majúscules?
La contestació en "Comentaris"

Ortografia

Aquest curs ja estem en segon de primària. 
Entre els nostres objectius està, i com a molt important, el aconseguir unes poques, però clares, nocions d' ortografia.
El darrer curs ja s'iniciàrem amb l'ús de la l', amb la formació de plurals, ús de les majúscules........
Ara després del primer control de valencià del curs, volem incidir en aquests aspectes. 

La majors part dels alumnes de les nostres classes ja estan aconseguint-ho, però cal reforçar-ho per tal d'afianançar-ho i interioritzar-ho completament.

A més a més dels exercicis dels llibres o de les llibretes hi han altres formes de repassar, potser més lúdiques, per als xiquets i xiquetes.
Cliqueu damunt i comenceu a "jugar".http://www.xtec.es/aulanet/ud/catala/ortografia/ortografia.html(Als pares i mares)... Aquest programa incorpora informació teòrica de cada norma ortogràfica.

Scooby doo en la isla de los zombies

100.000 avionets de paper

IMPRESIONANT!
Es va reunir a 20.000 persones en Michigan, USA, per a ........
Hi ha de tot: música, gent, bon oratge i sobretot a......
Bé,  mire-ho i opineu que us ha paregut.

Quan n'organitzem una aixina per ací?

Ens hem canviat el vestit!

Si, si..... esteu en el blog!
Què us pareix?
A que pareix un altre blog?

La veritat és que ara fa un any, començà aquest blog i
durant aquests dotze mesos: 
No ens hem canviat la roba!
Jo crec, .............que ja era hora!

Dóna un poquet de "peneta" abandonar la plantilla original.
Però, què caramba! 

S'han d'anar modificant algunes coses i una d'elles és el blog: Ara va a tindre un canvi de cara, canvi de roba, etc, etc 
Espere que us agrade a tots els que ens seguiu, i si no dieu-ho i.........
I també ara té....... germans:
Si, si,  com si d'una família es tractara, hem augmentat els membres. 

De fet som ja una "Família nombrosa".

Com ja heu adivinat, aquest part multiple està relacionat amb el projecte que portem aquest curs el primer cicle.


Si els voleu coneixer, els teniu ahí al costat en "La meua llista de blogs". Només cal clicar damunt per entrar-hi. 
 
Són com xiquets de bloquers, acaben de nàixer.


Espere que tots els seguidors d'aquest blog passeu també pels nostres nous blogs.

Dir GRÀCIES en molts idiomes

Google


Google celebra el 40 aniversari de Barrio Sésamo.
Què guapet!!!!

Luz verde

Una sèrie que s'emiteix en Antena 3, i que ensenya seguretat vial als xiquets i xiquetes.

 

Aprenem anglés jugantEl portal Escola Lliurex recull recursos educatius de difussió lliure.
Un d'ells és aquest joc d'aprenentage de l'anglés.

A mi m'ha paregut interessant, ja que és prou intuitiu, i a més a més permet a l'alumne escoltar  anglés de veus natives.
Només s'ha de fer clic en l'enllaç, o damunt de la foto i entres dins. 
Una vegada allí selecciones "Alumnat".

Posa en marxa l'altaveu o els auriculars i, comença escoltant.
Després et proposaran unes preguntes que has de llegir i elegir la resposta correcta.

Per a avançar o vore si has respost correctament, has de fer clic en la fletxa que sempre està a la part dreta de la imatge.


Espere que us agrade!
........Ah! Comenteu com us ha anat, si heu tingut problemes, dificultats.........

http://www.escolalliurex.es/mec/Ingles/portada.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Segueix-nos per @mail. Escriu el teu correu i clica..

Traductor

Segueix-nos per...Blog Archive

Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars