ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

PORTÀTILS A LES AULES


NOTA DE PREMSA

COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ DE PROFESSORS D'INFORMÀTICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA DAVANT L'ANUNCI DEL GOVERN DE DOTAR DE PORTÀTILS ALS ALUMNES DE 5é DE PRIMÀRIA

L'Associació de Professors d'Informàtica de la Comunitat Valenciana (*APICV), que representa als docents d'aquesta especialitat, després de l'anunci del President del Govern en el passat debat de l'Estat de la Nació i les informacions posteriors aparegudes referent a això vol expressar el següent:
· 1  -Considerem positiu tot esforç que, des de les diverses Administracions Públiques, permeta millorar el nostre Sistema Educatiu en l'ús i coneixement de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (Informàtica).

· 2  -Aquesta potenciació ha de comportar l'ús de tecnologia i llicències de Programari Lliure, una participació major del coneixement i permeten un I+D de codi obert. Açò ens permetrà millorar i crear aplicacions lliures per al Sistema Educatiu sense dependre de tecnologies foranes i de polítiques empresarials allunyades del nostre entorn. Per això apostem per l'ús del Programari Lliure en el sector públic.


· 3  -Diverses Comunitats Autònomes ja disposen de l'ús d'aquest programari en l'àmbit educatiu amb bons resultats.

Entre elles podem esmentar: *Linex (Extremadura), *Guadalinex (Andalusia), *LliureX (C. Valenciana), *Max (Madrid), *Molinux (Castella-la Manxa), entre unes altres. L'Administració ja ha realitzat fortes inversions en el desenvolupament de programari lliure i es podria rendibilitzar el seu ús en els nous equips.

· 4  -Si la proposta original del Ministeri d'Educació segueix avant, cada *mini-portàtil incrementarà el seu cost amb els següents conceptes:
o Llicència de Sistema Operatiu Windows (uns 50
Euros)
o Llicència de Paquet *Ofimátic ( mínim 50
Euros)
o Antivirus ( 25
Euros)
o I, òbviament, es requerirà altra sèrie de programari educatiu i funcional per a obtenir un aprofitament suficient del *mini-portàtil.

· 5  - Si parlem de més de 400.000 alumnes de 5é de primària, i a un cost de programari mínim superior als 125 Euros, el resultat és molt superior als 50.000.000
Euros

· 5  -Aquest esforç econòmic podria servir per a pal·liar el dèficit de recursos en el Sistema Educatiu Espanyol i no per a omplir les arques d'empreses *monopolistes com Microsoft. És fonamental invertir en la Formació Permanent del Professorat en l'àmbit de les *TICs, en el desenvolupament de Recursos Didàctics i a millorar la qualitat en l'ensenyament perquè, informes com el TREPITJA, no seguisquen mostrant les nostres deficiències pel que fa a la resta de països del nostre entorn.


· 6  -No tenen els responsables del Ministeri excusa alguna per a no enviar els equips amb programari lliure, l'eficiència del qual ja ha estat provada en diverses comunitats i en multitud de països i no generar una despesa addicional excessiva i innecessària.

· 7  -En dies passats, responsables socialistes, davant l'al·luvió de crítiques dels diversos sectors educatius i informàtics, han dit que les màquines vindran amb un sistema dual; és a dir, amb Windows i Linux. 

Açò no disminueix la despesa, ja que independentment que duguen Windows en exclusiva o compartit, la despesa serà el mateix o superior.

· 8  -Addicionalment volem mostrar la nostra preocupació perquè els continguts que el Ministeri d'Educació adquirisca o genere per a distribuir a la Comunitat Educativa no hàgen de dependre, exclusivament, del sector Editorial, sinó ser política d'Estat. Les llicències han de ser lliures i que no existisca cap sistema de gestió de drets digitals (*DRM) sobre els continguts i el seu ús en l'àmbit educatiu.

· 9 -Recordem als responsables de la Política Educativa Estatal que durant el desenvolupament de l'última Llei Orgànica Educativa (LOE), la informàtica només apareix, a nivell estatal, com optativa troncal en 4t. de l'ESO i de modalitat en un dels cursos del Batxillerat. Dotar a l'alumnat de *mini-portàtils sense donar-li a l'assignatura la càrrega lectiva necessària perquè els alumnes adquirisquen els coneixements adequats, és un error. A la  Comunitat d'Andalusia i la Comunitat Valenciana que han posat el seu òbol; però només en aquesta última l'assignatura d'Informàtica és d'oferta obligatòria en tots els cursos d'ESO i en els dos de Batxillerat i amb professorat de l'Especialitat d'Informàtica en la totalitat de Centres de Secundària i Batxillerat.


 Jose Ramón Cerdeira
President de la *APICV
Associació de Professors d'Informàtica de la Comunitat Valenciana 

1 comentarios:

M C B F dimecres, de desembre 02, 2009  

MOLT BENE

Publica un comentari a l'entrada

El comentari serà publicat després de passar els filtres anti-spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Blog Archive

Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars