ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

Papàs que cuiden dels seus fills


Hui en dia els pares (homes) s'impliquen de forma més activa en l'atenció dels seus fills del que ho feien els seus pares. 

Ja és habitual la imatge de l'home espentant el cotxet per a portar al bebè a la guarderia, esperant al xiquet a l'eixida del col·legi o en la consulta del pediatre… 
Aquest canvi, impulsat en gran part per la realitat que cada vegada més mares treballen fora de casa, és molt positiu per a tota la família. 

D'una banda, perquè un pare que col·labora augmenta la proximitat i la intimitat amb la seua parella i afavoreix l'harmonia en la família, mentre que el contrari, el fet que no participe en aquest aspecte, sol ser motiu de discussions i distanciament. I per una altra, perquè comptar amb el pare i la mare és estupend per als fills: segons ens demostren els estudis, augmenta la seua autoestima, beneficia la seua salut i fa fins i tot que els resultats en el col·legi siguen millors. No obstant açò, no podem oblidar que per als papàs, igual que per a les mamàs, no és fàcil compaginar treball i família. I a les dificultats amb les quals es troben, s'uneix una altra més. 
Encara que queda molt per fer, ara les empreses estan més conscienciades de la necessitat de ser flexibles per a permetre a les mares conciliar la seua vida laboral i maternal. Però en el cas dels homes aquesta flexibilitat és moltíssim menor, i situacions com quedar-se a casa amb el xiquet malalt o portar-ho al metge no es consideren una emergència que requerisca la presència del pare. 

Aquesta falta de flexibilitat és motiu d'estrès per a molts homes. Per açò ara és el seu torn per a reivindicar aquests drets i poder participar en la cura dels seus fills sense que açò afecte a la seua consideració en el treball, igual que porten fent les mares des de fa molt temps.

Font: Cocks. Crecer feliz

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

El comentari serà publicat després de passar els filtres anti-spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars