ELS PRIMERS

Estem a Gandia. La Safor.

Practica l'anglés!


Clicant damunt de la imatge, accedireu a la demo d'un joc per a practicar anglés des de casa.  

Engega els altaveus o els auriculars, clica damunt d'aquesta imatge, busca en la pàgina que t'apareix el triangle blanc i clica per iniciar l'aventura i.................. passa una bona estona amb aquest joc.

Gràcies a tots els nostres 7.000 lectors

Vols fer un PUZZLE?

ESTIU 2.010

Ja ha arribat l'estiu!


L'actuació


Ja tenim els vídeos de la nostra actuació en el festival.
Hem tingut un poc de feina preparant el DVD resum de 2n. curs, que repartirem els propers dies, o el dia de l'entrega de notes, però  ja està, ja hem pogut pujar el vídeo al Youtube, i ja el podem ficar ací.
Aquest dos vídeos (no ens l'admitia tot junt, per que passava de 10 minuts), corresponen a l'actuació dels alumnes de 2n. curs, que ens recrearen l'ambient del "circ de la tele".
No posem la resta d'actuacions perque no les tenim. Totes van estar molt aconseguides:
* Infantil de 5 anys: Van inagurar amb : BIENVENIDOS,  de Miguel Rios.
* Continuàrem amb tres actuacions de les tres classes de sisé, amb melodies del grup ABBA.
* Els alumnes del segon cicle, ens ballaren la melodia més coneguda de la pel.lícula Mary Poppins: SUPERCALIFRAGILÍSTICO.

Si algun pare/mare o company ens fa arribar  al nostre correu elsprimers@hotmail.com, alguna d'aquestes actuacions, les ficarem de seguida.

Agraïm les paraules que ens digueren  alguns pares i mares el dia del festival, i a tots dir-vos que ací teniu un bon lloc per a opinar sobre el festival. 
Animeu-se i escriviu!




L'any de......


  
Aquest
any la nostra ciutat celebra els 500 anys dels Borja.  I com ja us hem dit i ja sabeu, el lema que tenim aquest curs escolar és:  L'any dels Borja.

Donc bé, ara que s'està acabant el curs, i desprès d'acabat el festival fi de curs, us he de dir que sí,  que sí que ens vàrem equivocar.
Aquest any havíem d'haver elegit....

L'ANY DE LA PLUJA

perque ella, la pluja,  ha estat la protagonista de totes les nostres celebracions:
  1. Ens va ploure la vesprada destinada a l'audició de nadales en el pati
  2. Ens va ploure, i anul.làrem una vesprada de teatre
  3. Ens va ploure el dia què tornàvem de la visita  a la Biblioteca central
  4. Ens va ploure el dia de Carnestoltes
  5. I,......... ens ha plogut hui, el dia del festival de fi de curs
La pluja ha volgut  colar-se en totes les nostres festes.


Però hui no ens ha guanyat!
Hem aconseguit  portar endavant quasi tot el festival, i el que restava ho hem fet al gimnàs. I hem  pogut sopar al pati en el sopar festa que organitza l'Associació de pares i mares del centre (AMPA), que per cert aquest any ha estat molt bé per les moltes i originals activitats per als xiquets que han fet una colla de pirates. Felicitats AMPA!

Així que, encara que molt protagonista, la pluja no ha guanyat a eixos xiquets i xiquetes que han dansat i han ballat el millor que han sabut per a acomiadar el curs, i posar una sonrisa en la cara de pares i mares.

Tant els xiquets i xiquetes, com els mestres esperem que us haja agradat.
Què opineu?

I volem donar les gràcies als pares i mares que han col.laborant tots,  preparant el vestuari. Gràcies als companys del centre i mestres de pràctiques, que sense tindre classe que actuava, ens han ajudat a pintar el nostre circ, a montar crestes, cues i barrets, ens han ajudat a maquillar,......
(Demà penjarem l'actuació)
Moltes gràcies a tots!




MySpace Generators

MySpace Generators

Dinar de convivència


Les mares delegades de Segon A, han organitzat un dinar d'acomiadament del curs per a tots els xiquets i xiquetes de la classe,  i on també poden assistir els pares,  i si tenen també algun germà o germana.

És una bona idea això de veure's en un altre lloc que no és l'escola, i aprofitar per coneixer-se tots un poquet més.
Les mares han portat una circular que hui mateix s'ha repartit en classe, de manera que tots pugau contestar el més aviat possible.

Aprofite per agraïr a les nostres delegades: Ana i Kàtia, la tasca realitzada, que tan bé ens ve als mestres. Ja que elles són les encarregades de custodiar els diners comuns de la classe, i és a elles a qui nosaltres presentem les factures de qualsevol despesa que es realitze. 

Elles com a mares tenen tots els rebuts, i és a elles a qui ha d'acudir qualsevol pare o mare que tinga alguna sugerència,..........o vullga felicitar-les.

Gràcies Ana i gràcies Kàtia, així com també a tota la resta de mares delegades del col.legi.

Allí ens veurem!

Festival



Festival fi de curs
Aquest   divendres a les 7’30 de la vesprada començarà el festival fi de curs del col·legi .
Els alumn@s  de segon curs  vindran de casa ja vestits com s’indicava  al full que es va repartir en una reunió de classe,   i acudiran  al col·legi per a acabar de preparant-los, a l’hora que ací s’especifica.

·      A les 6,30 hores

Entraran al col·legi pel pàrquing. Els pares els podeu acompanyar fins a la porta de l’edifici  i tornareu a eixir fora per a poder accedir quan s’obriran les portes del pati.
Recordeu:  Vindre a l’hora assenyalada  i vindre  ja vestits (mireu el fullet)
Volem aprofitar i donar les gràcies a pares i mares per la vostra col·laboració.

Salva, Rosana, Mª Jesús

Puzzle


Voleu fer un PUZZLE?

No és un puzzle qualsevol, és el nostre puzzle, el de segon curs.
Vinga tots a..................
Clicar damunt de la imatge!

LipDub en la Universitat de Vic




El    LipDub      es la última moda en Internet. 

Consisteix en gravar un videoclip  en playback i en un únic pla-seqüència.
La càmara va avançant i va trobant-se persones,  totes cantant i fent la coreografia. Clar,.......requereix sempre de  la col.laboració  demoltes persones, de quantes més persones d'una empresa, institut, companys de treball,  universitat, etc. millor.

Es grava el vídeo i després es comparteix amb "tot el món".

Què com?
Doncs, és clar: Pujant-lo al YouTube.


Ahir em vaig trobar amb un LipDub, molt recent. El van gravar el passat mes de maig, a la UNIVERSITAT DE VIC,  i he de dir que està super bé.

L'han fet estudiants de la universitat i han quedat amb tota la gent mitjantçant facebook.

Cliqueu i mireu. Pareix fet per professionals de la Tv (o millor).



Nosaltres fa dos cursos intentarem fer un anunci-vídeo amb els xiquets-es.
Tot va sorgir quan estàvem estudiant els missatges publicitaris: Els eslògans.
Per a que saberen com es fa això dels anuncis publicitaris, en recreàrem un, d'una internacional del moble, que tenia prou d'èxit aleshores.

Elaboràrem un guió, estudiàrem les escenes, assajarem dues vegades, gravàrem la música (amb ajuda, Gràcies Jaume! ), gravàrem la cançó i.......a actuar!

Voleu vore com va quedar?

Alumnes de 2n A, Segon B i segon C  en el curs 2.007-2.008



Alumnes de  Sisé A  en el curs 2.007-2.008 


          
Què us pareix?
Provem amb un Lip Dup?


La importància de RIURE




La rialla del teu fill-a  no només és un so meravellós, també és una  autèntica teràpia per a ell. 

En el plànol físic, al riure,segreguem  unes hormones anomenades endorfines,  que actuen com analgèsics  naturals i ajuden a superar els moments de malestar. 
La saliva que es  segrega al riure té una major quantitat de inmunoglobines (anticossos  que ajuden a combatre malalties), i els músculs que s'exerciten amb el  somriure, riure o riallada són ni més ni menys que 400. 

Tant és el benefici físic del riure que cada vegada més hospitals  infantils tenen visites periòdiques de pallassos, ja que està comprovat  que els xiquets es recuperen millor i més ràpid si riuen. 


 En el plànol psíquic fer que un xiquet riga o somriga amb freqüència és  fer que siga una persona optimista, amb una major intel·ligència  emocional i per tant una major autoestima.

Els pares poden fer molt per a  aconseguir que els seus fills es convertisquen en éssers alegres i  receptius.

  Fer dels actes quotidians un moment positiu és qüestió de proposar-se-ho: Al caminar pel carrer li pots contar tot el que aneu veient de forma  interessant i imaginativa, al llevar-li la roba per a canviar-se, li pots  fer pessigolles, al banyar-lo pots fer escuma perquè es submergisca en.....nata?,  a l'anar al camp fer-li sentir que bé que oloren les flors, a la  nit assenya-la-li que boniques que són les estrelles. 


Si a més a més, eres capaç de fer-li vore que les menudetes "clavades de pota",  també  poden prendre's amb bon humor, li estaràs fent un gran favor al teu  fill. 

Per exemple, si al caure en el parc no us abalanceu per si s'ha  fet mal sinó que l'alceu amb un somriure dient:  És que cada vegada  corres més de pressa perquè eres més major! ,.

El xiquet anirà aprenent a  encaixar amb esportivitat els menuts contratemps.   El "sentit de l'humor" s'inicia sobre els 12-18 mesos,  on el  xiquet passa de respondre a les vostres bromes a iniciar-les ell. 
Amagar-se darrere d'una cortina i donar-vos un esglai, córrer pel  passadís perquè el seguiu o posar cares rares és la seua forma de  bromejar.

Com ja  s'ha dit moltes vegades i per molts experts, els xiquets són psicòlegs  naturals i perceben que fer-vos riure, és el millor dels regals.




MUNDIAL DE FUTBOL



Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

FESTA DE FI DE CURS EN ALTRES COL.LEGIS


Al nostre col.legi ja fa uns quants anys que, a l'arribar el final del curs escolar, s'organitza un festival amb les actuacions de xiquets i xiquetes.
La idea va sorgir d'una mestra d'Educació física:
 
Sílvia Suñer

Ella va encetar les actuacions amb alguns grups i hem continuat fins avui en dia on ja tenim com a norma que, cada any són els protagonistes els xiquets i les xiquetes que finalitzen cicle o etapa en el cas dels menuts, els d'educació infantil.

Aquest post vol ser un homenatge a Sílvia i reconeixer que el festival que ara preparem és, d'una manera o d'altra fruit del que ella va deixar en aquest centre.

cheerleaderjumpinghgclrkn7

 



I per si voleu vore com celebren altres col.legis el fi de curs, ací teniu dos vídeos: Un d'un col.le de Vinaròs (Baix Maestrat)  i l'altre de   Chiclana (Andalusia) i l'últim que teniu, és la nostra graduació de fa dos cursos.
Quin us agrada més?
S'acepten sugerències.









El Col.le vist per GOOGLE


Per casualitat m'he trobat amb unes imatges de Gandia en 3D.
Si que sabia que GOOGLE havia fotografiat en 3D les ciutats més importants del món. Així vaig recorrer poc a poc la 5ena avinguda de Nova York, i vaig recordar quan vaig visitar els Camps Eliseus de París, el centre de Londres, etc.

La veritat és que amb "treet View"  de Google, viatges molt econòmicament, i veus  tots els detalls, fins i tot els aparadors de les botigues.
Però m'he dut la sorpresa de trobar que els famosos cotxes de Google,  ja han passat per la nostra ciutat.

Si no coneixeu aquesta aplicació del todopoderós Google, ara és el moment, Clica en la imatge-foto del col.le, i des d'allí ves avançant cap avant o cap arrere. Arrastra l'home taronja,per vore els carrers en 3D, i pot ser que fins i tot reconegues a alguna persona que per allí passava en eixe  moment..........


Ver mapa más grande

L'any dels BORJA


En el nostre col.legi cada curs escolar elegim un objectiu general de centre al voltant del qual s'organitzen moltes de les activitats que desenvolupem.
Aquest curs, i aprofitant que tota la nostra ciutat està celebrar el 500 anys del naixement d'un dels seus habitants més destacats: Francesc de Borja, decidírem aquest objectiu:

ELS 500 ANYS DELS BORJA

Hem fet exposicions, fires, disfresses,..... i per a rematar estem assajant una dansa medieval que ens servirà de cloenda final del festival de fi de curs, el proper divendres 18 de juny.
Serà a les 19 hores i l'entrada és lliure.

Us podeu fer una idea amb aquest vídeo d'un assaig d'aquesta dansa.
Caietana, la mestra de música de tots els cursos de primària que participen aquest any en el festival,  s'encarrega dels assajos amb tots aquests xiquets i xiquetes. 
I el resultat el vorem el dia 18, però només en el que es veu ací, ja podem adivinar que serà tot un èxit.



Estem assajant, ja !!!!!!




Recordatori:
Anem preparant el vestuari per al final de curs.
Els xinessos ja ens poden fer arribar les trenes.


Problema de "cine"

Un problemeta amb tema de cap de setmana.
Qui el resolga que fique la S: resposta o solució, en comentaris.
Vinga animeu-se a contestar!

Marta vol anar al cine a vore una pel·lícula i ha quedat en reunir-se amb els seus amics en la porta del cine a les 7:15
Abans d'això ha de fer les següents tasques: 
- dutxar-se, rentar-se el cap i assecar-se el pèl, el que li durà 15 minuts,
- vestir-se i arreplegar la seua habitació en 5 minuts, 
- la seua mare la durà amb cotxe fins al cine, però des de la seua casa fins allí tardarà 10 minuts. 
A quina hora ha de començar Marta a fer totes aquestes coses per a arribar a temps a la cita amb els seus amics? 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Traductor

Segueix-nos per...



Blog Archive

Bon Nadal

Total de visualitzacions de pàgina:

Seguidors

Entrades populars